2011-08-24
 09:49:09

Matlagning

Jag har hittat en ny hobby, nämligen matlagning!
När jag flyttatde hemifrån bestod mina matkunskaper i att koka pasta och steka falukorv.. Men med tiden (okej ganska lång tid, flyttade ju hemifrån för snart 4 år sedan..) har jag lärt mig och testat mig fram. Och det är riktigt kul, speciellt när man lyckas! Dessvärre med mina arbetstider (jobbar ju inom handel) så hinner man inte alltid ta sig tid att laga mat utan man vill ta det som går fort att göra. Men det sista veckorna har jag tagit mig tid att laga god mat. Så jag tänkte bjuda på 2 recept som jag tyckt varit exeptionellt goda!

Cannelloni med skinka

För 4 port. behöver du:

- 400g färska lasagneplattor
- 1 zucchini
- 250g ricotta
- 240g rökt skinka
1 msk olivolja
- 1 förp. pastasås med basilika á 390g
- Salt & peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut lasagneplattorna på skärbrädan. Skiva med hjälp av en osthyvel långa remsor av zucchini. Bred på ca 1msk ricotta på varje lasagneplatta. Krydda med salt och peppar. Lägg på zucchini och skinka, rulla ihop. Smörj en ugnssäker form med olivolja och lägg i rullarna. Blanda tomatsåsen med 1 dl vatten och häll över rullarna, klicka på resterande ricotta och sätt in formen mitt i ugnen och låt den stå i ca 20 min.

Hur gott som helst! All min ricotta gick åt till rullarna så jag rivde lite ost och använda det istället. 



Krämig pasta med rökt skinka, kräftstjärtar och grönt


Denna maträtt har jag slängt ihop själv så ingridiensernas mått har jag chansat på. Så mixa lite själv och testa dig fram. Men ingredienserna är:

- Pasta
- Vitlök
- Purjolök
- Gul lök
- Sockerärter
- 2 dl créme fraiche
- Babyspenat
- Örtkryddor Provencale
- Rökt skinka
- Kräftstjärtar
- Färska champinjoner

Koka pastan. Skala och strimla lök och purjolöken samt sockerärterna. Skär champinjonerna. Skär skinkan i strimlor. Fräs skinkan tillsammans löken och champinjonerna, tillsätt Örtkryddorna och sockerärtorna. Pressa i vitlöken. När pastan är klar, häll av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt créme fraiche och värm på svag värme. Blanda i grönskasfräset, kräftstjärtarna och babyspenaten. Krydda om du vill med lite peppar.




Detta ska jag äta till lunch idag! Och jag längtar redan!



 
 


Mette
PUBLICERAT: 2011-08-24, 11:30:55 | URL: http://mirabell.blogg.se/

MM va gott =)



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!