2009-08-30
 21:48:05

Bakisdag

Igår möttes vi tjejer upp för första gången på länge och skulle festa! Jag var hos Inger vid 19 tiden och sen dök Ida och suzz upp. Efter att alla gjort sig iordning så rörde vi oss till Chris och satt där och myste. Chris och Jonas har precis skaffat 2 små kattungar. Så söta!!

Sen åkte vi till Garbo. Har inte varit där på evigheter. Hände inte så mycket där, så vi åkte senare till MP. Där var några vi kände ialla fall. Vi var där till stäng och sen vidare till Inger för efterfest. Sista gången jag titta på klockan visade den 05:02. Sen somna jag. Det var en kul kväll, skulle kanske inte användt kortet bara. Blir lätt att man gör av med för mycket då...

Och så mådde jag ju som man förtjänade när man vakna till liv i morse. Vakna första gången vid 9 tiden, mådde inte så bra. Vände mig om och somna om men vakna igen vid 10 och kände att jag bara ville hem. När jag kom hem vart det sängen på en gång. Vakna vid halv 1 att Jeanette ringer. Vi bestämmer oss för att hyra film i Åkermyntan och sitta och sega framför dumburken. Vi hyrde "en shopaholics bekännelser" och "min brors tjej". Ingen av filmerna var som jag trodde att dom skulle va. Men helt ok.

Har precis pratat med Lisa via Skype. Vi har börjat planera lite inför resan i mars. Nu verkar det som vi ska åka med ett företag som heter "TREK AMERICA". Man åker då buss i ca 2 veckor och besöker ställen som San Fransico, Las vegas, L.A mm. Låter helt underbart!!

Nu ska jag nog och lägga mig med en ny bok jag fått låna av Lotta. "Där regnbågen slutar" av Cecelia Ahern, samma författare som skrev boken "PS. Jag älskar dig".
Började läsa den idag och har redan läst 100 sidor. Väldigt lättläst!

Så God Natt på er
Sov söt!

2009-08-26
 21:35:28

Gårdagen

Igår var jag ledig och eftersom det var löning kände jag för lite shopping! Så jag och Jeanette åkte till Kista och möte upp med mamma. Jag köpte en svart "vardagsklänning" på Indiska, ett par leggings på H&M samt ett nagellack!
Åkte väl hem vid 16 tiden, åkte då hem till pappa och Jeanette för att hämta Buster. Blev att vi åkte och handlade mat också.

Sen bar det av in till stan. Skulle mötta upp Suzz på medborgarplatsen och ta en öl var det sagt. Det vart 3 öl och 3 drinkar. Lätt hänt! Träffade även Andreas inne på Snaps. Han var där på afterwork. Det var en skön kväll. Hade en väldig tur med vädret. Kanske sista kvällen på en uteservering denna säsong?...

Imorgon kl. 10:00 ska jag på en anställningsintervju!! På Peak Performance ute på Outlet.
Önska mig lycka till!
2009-08-22
 23:23:14

Lördag

Jobbhelg. Dåligt väder, då vill folk shoppa!
Höll på att få ett sammanbrott, man städar och städar och städar och städar (ni förstår kanske) men ändå ser det för jäkligt ut i butiken. Kläder ligger slängda på golv, på ställ, på skopodierna m.m
Man kan ju säga att man tappar motivationen!

Men men, efter jobbet möte jag upp med Inger (det var evigheter sen vi sågs) och gick till minigolfbanan. Där stog Ida och vänta på oss. Suzz var lite sen. Men hon hade presenter med sig så vi var så klart väldigt förstående =)
Vi fick alla ett varsitt silverarmband med vårat namn ingraverat på arabiska. Jättefint! Tack igen gumman!

Sen vart det minigolf. Och vem vann? Vem vann? Just det, det gjorde jag! =)
Hehe =)

2009-08-22
 23:12:37

Teknologins baksida

Igår hade jag svårt att somna. Detta p.g.a att min pappa inte svarade i telefonen. Ni ska få hela historien:
Igår åkte min pappa ut på sjön, och det är inget konstigt med det.
Prata med honom vid 19 tiden, men sen ingen kontakt!
Han är ute på sjön, har druckit, är själv och det går inte fram några signaler på mobilen!
Först tänker man ju logiskt; han har tappat mobilen i sjön.
Men han hör ALLTID av sig.
Så då börjar man ju tänka hemska tankar; Han har ramlat och slagit i skallen och hamnat i sjön och det finns ingen i närheten som kan hjälpa honom och så fortsätter det.
Jag kan inte rå för det! Jag tänker dessa tankar och sen fortsätter det. Den ena tanken värre än den andra.
Innan mobilens tid oroade man sig inte på samma sätt. Då hade det inte "hänt nått" förrän man fick reda på det.
Och idagens samhälle har något hemskt hänt "bara" för att man inte kan få tag på personen i fråga.
Eller så är det väl bara jag som är lite dramatisk...

Fast jag var inte helt fel ute!
Pappa hade ramlat i sjön. Mellan båten och bryggan. Med mobilen i fickan...

Så han måste köpa en ny mobil, så man kan få tag på honom när man vill och inte behöva oroa sig.

2009-08-20
 21:42:25

Seg, segare, segast...

Torsdag kväll..
Sitter med Buster i knät, Medicinmannen på tv och två IKEA bags fyllda med ren tvätt som ska sorteras..
Får ta det imorgon.  Har ingen ork.
Känns som hela dagen har krypit fram i snigelfart... Inte kul..
Men imorgon är det fredag och det betyder att det snart är helg.
Ska försöka hitta på något med tjejerna. Kanske vi ska ge oss på ett försök till med minigolf? =)
Ida verkade på den ideén i alla fall!


Blir tidigt i säng ikväll.
Sov gott allesammans!
2009-08-18
 20:21:09

"Women with attitude"

I söndags åkte jag som sagt in till stan och mötte upp Susanne och Martha. Därefter åkte vi till Rålambshovsparken i Kungsholmen, där utomhus bion var. Jag hade aldrig varit på utomhus bio innan så jag visste inte riktigt hur det skulle se ut. Men dom hade satt upp en bioduk i parken och människor hade börjat sätta sig lite här och var i väntan på att filmen skulle börja. Vissa hade med sig engångsgrillar och det luktade sååå gott!!

Årets tema på filmerna var "Women with attitude" och filmer de visat var; Thelma & Louise, Pianot, Crouching Tiger, Hidden Dragon, Little miss sunshine och så filmen vi såg Allt om min mamma.

Det var en mysig kväll, även om det vart riktigt kallt under kvällen. Man tror det ska vara varmt i augusti men icke sa nicke. Men vi myste under en filt.

 

Vi fick varsin numrerad kondom!
"Stockholm läns landsting delar ut 100 000 numrerade kondomer till alla stockholmare. På
http://www.kondom08.nu/ kan du se vart de tar vägen och bidra med din egen historia."
En rolig idé för att få ungdomarna att skydda sig i sommar!

Filmen var riktigt bra men ingen man ska se många gånger kanske. Så här beskrivs filmen på filmfestivalens hemsida;
"

Att inte vara som alla andra har sedan regidebuten 1980 varit något av den spanska regissören Pedro Almodóvars kännetecken. Aldrig har filmduken befolkats av så många färgstarka kvinnor som när han bjuder in hemlandets skådespelarelit med Antonia San Juan, Victoria Abril Marisa Paredes och Penelopé Cruz i spetsen.

Lite galna kanske, utlevande, farliga och gärna i samspråk med transvestiter på bakgatorna i Barcelona eller Madrid. Men alltid skildrade med en innerlig värme och respekt. Fast det var först med ALLT OM MIN MAMMA som Almodóvar blev ett känt varumärke i klass med flamenco. Filmen om den ensamstående mamman Manuela som förlorar sin son Esteban då han springer efter teateraktrisen Humas bil för en autograf tog världen med storm.


Hetlevrad och viljestark

Filmen blev också Penélope Cruz internationella genombrott där hon gestaltar den HIV-positiva nunnan Rosa som väntar barn med Manuelas ex-man tillika transvestiten Lola. Likt sin karaktär har Cruz själv beskrivit sig som en hetlevrad person som alltid argumenterar för sin sak. En typisk Almodóvar-kvinna alltså och en käftsmäll till samhällets formande av ja-nickande Barbiedockor vars intresse sträcker sig till shopping och att passa in. I Almodóvars värld är kvinnorna lite mer viljestarka om vi säger så. Både på och utanför duken."


Helt klart sevärd!
Nu sitter jag och Buster och ser på tv. Som vanligt är jag jättetrött... Få ta och kolla upp det snart. Gillar inte att vara helt orklös...

Och nu när jag kommer ihåg: GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN LISA!!! =)
2009-08-16
 17:41:42

Utomhus bio

Håller på att göra mig iordning för att åka in till stan för att möta Susanne och Martha, för att sedan åka vidare till en park där de kommer att visa "Allt om min mamma" på utomhus bio. Ska bli jättekul att träffa tjejerna. Det var jättelänge sen vi sågs! Kommer nog bli en hel del skratt och prata gamla minnen. Ska ta med mig en flaska vin också. Öka mysfaktorn lite =)

Idag var det upp med tuppen igen. Fortsatt städning av Novagränd och sen fixa lite i nya huset. Jag tror verkligen att pappa och Jeanette kommer att trivas där. Huset är jättemysigt. Nu behöver dom bara få lite ordning och reda!

Läste på aftonbladet igår att Alfakassa har en väntetid på 21 veckor innan man får ersättning då man är arbetslös. Eller ja, det är den genomsnittliga väntetiden. 21 veckor = 5 månader.... Känns inte så där jättebra... Men som tur är får jag ut ytterligare 2 månadslöner + semesterdagarna. SPARA!!

Nä, hoppas ni får en toppen kväll och kanske syns vi ikväll? ;)
2009-08-15
 21:17:46

Är helt slut!!

Min lediga helg och jag går upp 7:30 en lördagsmorgon.
Vad är det för fel med den meningen?
Svar: ALLT!

Pappa och Jeanette flyttade igår in i det nya huset. Jag jobbade tills 20:10 men åkte direkt till Novagränd för att påbörja flyttstädningen. Och där var jag och pappa och jobbade, städade och en eller två öl slank väl ner under tiden.
Vi cyklade till nya huset vid 23 tiden. Då var övervåningen nästan klar.

Upp imorse för att köpa fralla och juice till frukost och sen cykla tillbaka och fortsätta städningen. Och ta de sista möblerna. Och vi jobbade på bra idag. Städade i nästan 7 timmar. Och vi är inte riktigt färdiga. Men tro mig när jag säger; Det huset har inte varit så rent som det är nu på 15 år. Sen vi flyttade dit med andra ord!

När jag kom hem vart det direkt i badet.

Imorgon ska jag träffa min gamla gymnasiekompisar. Vi ska gå på utomhusbio! Det ska bli jättekul att träffa dom igen. Var evigheter sen.

Nu ska jag titta på "The Village" på 5:an. Får se om jag kan somna sen...
Men det blir nog inga problem med tanke på hur trött jag är!!

Hoppas ni andra har en bra kväll!
2009-08-13
 22:21:07

Torsdag

Inga hål, inga hål !!
Det gick jättebra hos tandläkarn idag. Jag har inga hål men hon fick ta bort lite tandsten. Det hade jag väntat mig. Har alltid vart tvungen att ta bort tandsten när jag varit på undersökning hos tandläkarn. Det är skönt att det är gjort bara.
Nu behöver jag inte gå dit igen förrän om 1½ år =)

Slutade jobbet 16:30 idag och pappa kom och hämtade mig. Skulle iväg och käka, trodde jag. Men pappa känner sig stressad inför flytten imorgon så han ville ha lite hjälp. Städade lite m.m Kändes lite dumt att städa innan flytten, men är pappa stressad och känner sig bättre till mods om man städat lite så får man ställa upp!

Efter det åkte vi till Ruccula. En restaurang vid pappa´s jobb. Jag tog en avocadosallad. Dom kan verkligen göra sallader där borta! Är fortfarande proppmätt! =)

Det kommer att kännas konstigt imorgon när man ska städa ur huset. När det kommer att stå där helt tomt. Så många minnen man har där ifrån och sen helt plötsligt inte kunna komma dit. Jag bodde ändå där i 13 år. Från det att jag var 6 år tills jag flyttade när jag var 19. Det kommer att kännas konstigt...

Nä, gå ut på promenad med Burre och sen sängen. Är trött för ovanlighetens skull, HA!  ; )
2009-08-12
 22:58:23

Jag?! Tandläkarskräck? Näe... Eller?

Imorgon kl. 10:00 ska jag besöka min tandläkare för första gången på 2 år, och jag är nervös. Det tycker jag är lite konstigt. Under mina 21 år har jag aldrig varit nervös eller rädd för att gå till tandläkaren. Men nu.. ja, jag är lite nervös. Men det har kanske kommit med åldern.

Nu ska jag borsta tänderna ordentligt och munskölj!!

Önska mig lycka till!

=)
2009-08-11
 21:47:53

Grattis pappa!

Idag fyller min pappa 46 år!! GRATTIS =)

2009-08-10
 23:37:58

Jag & Buster

Det vart ingen Hugo & Wilma i lördags...
Men nu har jag en annan sötnos hos mig; Buster!


(bilden är tagen på Jeanette´s studentmottagning)

Han är så himla söt så jag kan äta upp honom! Han har världen energi, det blir inte en lugn stund tillsammans med honom! Jag ska honom hos mig tills på onsdag nästa vecka, då Suzz kommer hem från Tunisien.

Vad vi ska mysa, jag & Buster!

2009-08-07
 22:51:43

Det är jag & godisskålen ikväll!

Det är fredagkväll och jag sitter i min supersköna fotölj och kollar på "She´s the Man"  med en godisskål framför mig. Hur perfekt låter inte det?! Jag trivs som fisken i vattnet i alla fall. =)

Det är jobbhelg men man har lite planer i alla fall. Ska eventuellt vara hundvakt åt "mina" sötnosar Hugo & Wilma! Marcus fyller nämligen år och då kan det behövas en hundvakt, och jag ställer mer än gärna upp!
Sen ska det bli nån fest nere på stranden med lite kompisar. Lite bad, umgås. Kanske till och med kan få i hundarna? ;)

2009-08-06
 22:46:40

GRILLKVÄLL =)

Igår var det grillkväll med jobbet. En hel kväll med lekar, spel, grillat, bad, musik och Malibu Cola. En skön sommarkväll. Tyvärr vann ju killarna över tjejerna så nu ska vi ju bjuda på en utekväll. Jaja, det är som det är.

Orkar inte berätta om allt, men lite bilder bjuder jag på:



  

Och tyvärr Lotta, jag kunde inte låta bli;



Men du läser ju inte min blogg ändå!
(eller så kommer väl marcus el. börje skvallra..) Haha ;)
2009-08-06
 22:11:57

"Det värsta som kan hända är att du dör..."

Där står jag.. med en total främling. Och detta säger han till mig. Inte för att skrämmas utan tvärtom. Han försöker lugna mig. Lyckades han?
Näe, skulle inte tro det!

Det var i tisdags eftermiddag. Jag, pappa och Jeanette är på Grönan och jag står i kö till årets nykomling; INZANE! Eftersom pappa och Jeanette är lite fega av sig stog jag själv i kön och såg antagligen lite nervös ut. Denna främling stod bakom mig med sina två tonårssöner. Vi började prata och ja.. detta säger han till mig precis innan jag ska sätta mig i vagnen. Var jag lite rädd?
Absolut!

Men det är väl det man är ute efter då man sätter sig i maskiner som slänger ens kropp hit och dit. Det är väl därför man utsätter sig själv för det? Man är ute efter adrenalinkicken! Och jag var definitivt hög på adrenalin när jag klev av!

Vi hade i alla fall en jättemysig dag på Grönan.
Här kommer lite bilder;

Vi började dagen med en öl på Strandbryggan

   
 


Det vart en dag fylld med skratt, tårar, adrenalinkickar, ömma muskler (det blir så pappa när man håller i sig så man spricker! haha). Dock inga vinster... Men många minnen =)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!