2009-10-31
 00:02:00

Skräckfilmskväll

Efter mycket om och men vart filmkvällen av. Det blev lite strul då jag hoppade in och jobba för några är sjuka (går rykten om svininfluensan?!) och sen föll planerna ihop men det löste sig till slut =)

Jeanette och jag har alltid gillat skräckfilmer! Det har blivit mindre tittande sen jag flytta hemifrån men ibland träffas vi och ser nån skräckis. Och nu inför Halloween är det tradition att se på massa filmer! Vi hyrde "The last house on the left" en ny verision av Wes Craven´s film från 80-talet. Tyckte mest att den var obehaglig.. Speciellt efter en våldtäcktscen... Mådde riktigt illa. Var tvungen att se "The Proposal" efter bara för att bli på bättre humör!
Och det vart vi! Vi har även gjort ordentliga ansiktsbehandlingar till Halloween-festen imorgon! Mitt ansikte "is as smooth as a baby´s butt!!"

Jobbar även imorgon och sen är det som sagt äntligen dags att få visa min utstyrsel till festen!
Håll ögonen öppna efter bilder!

Dags för sängen!
Go natt

2009-10-29
 21:38:45

Ännu en tävling!


Bloggen Elin- ett hus till oss har ännu en tävling och denna gång kan man vinna väggdekor! Jag tycker att det kan bli riktigt fint med några väl valda ord på väggen.



"Jag är med och tävlar hos Elin – Ett hus till oss, om en valfri väggdekor hos Unik Dekor. Ta chansen och tävla du med!”

2009-10-29
 20:58:24

Jag är såå cool! =)

Häromdagen, när jag sitter i tunnelbanan, kliver en dagisgrupp på vid stora mossen. En tjej i 5 års åldern sätter sig mittemot mig. Hon tittar på mig med en intressant blick och vänder sig om och viskar i kompisens öra. Sen vänder hon sig åter åt mitt håll med ett lite blygt leende. Och så säger hon; "Vad du är cool!". Jag vart jätteglad och frågar varför hon tycker jag är cool. Och som svar får jag; "För du har en sån cool mössa!" Hahahahah =)

Ja, det gjorde min dag i alla fall!



Jag i min "coola" mössa!

2009-10-28
 10:24:19

Nu ska det fixas!

Igår var det jobb som gällde från kl. 12:00-16:00. Fyra timmar går ganska fort men vad hungrig jag var sista timmen! Hade tänkt åka och köpa simmkort på simhallen men vad händer? Jo, jag får min kära måntliga kompis..
Så jag mötte upp Jeanette i barkarby och åkte till Ikea. På kvällarna tänder jag ju massa ljus och mina hade tagit slut och då var jag ju tvungen att köpa nya! När vi gick runt på Ikea fick jag massa inspiration till lägenheten!
Blev att man köpte en hel del! Har börjar lite smått men behöver lite hjälp från "daddy". Det är så kul när man vet hur man vill ha det, köper allt men då vill man ju fixa det på en gång! Inte vänta på slagborr hit och dit. Vill fixa nu! Hahaha =)

Det vart att vi sprang runt på Ikea, Rusta, Plantagen m.m. Gick förbi gamla jobbet också. Där håller dom på för fullt. Tittade in genom dörren som stod öppen. Dom har målat, byggt upp vägg och fixat ljus. Ska bli spännande att få se resultatet!

Tror ni att jag började med renoveringen av min garderob i fredags som jag sagt?
Nää!
Men jag har planer... Stora planer!

Ha det bra!

2009-10-25
 20:11:39

A little piece of heaven..

Så här ser min kväll ut;



En tidning, ett glas cola och 70% mörk choklad och massa tända ljus..
Kan inte klaga!

2009-10-25
 10:47:24

1 timme extra

Inatt gick vi över till vintertid. En timme extra idag! Under den timmen har jag hunnit diska, småplocka här hemma och duscha! Om vi ändå hade en extra timme varje dag...

2009-10-23
 18:56:26

Vilken bra dag!

Mötte upp Jeanette i Vällingby och gick till apoteket. Jag har smittat henne. Och hon verkar ha fått en värre baskilusk. Hon hostar och nyser omvartannat. Stackare... Men hon köpte lite medicin och sen mådde hon bättre! Sprang upp till arbetsförmedlingen en snabbis för att skriva ut lite papper till Alfa-kassan och sen drog vi till stan. Första butiken; Butteriks. Nu har jag allt till min outfit  till Halloween festen nästa lördag. Vart riktigt bra. Jag kommer att vinna utstyrseltävlingen! (hoppas jag) Jeanette köpte också en outfit som var riktigt söt. Men ´hon ringde nyss och sa att den var trasig så vi ska dit i morgon och byta ut den.

Sen vart det lite shopping; en t-shirt/klänning, jeansleggins samt lite smågrejer till Halloween. Bjöd ju syrran på lunch också. Vart grillad kycklingspett med mexikansk sås, potatisklyftor och tzatsiki. Mmmm, gott! =)

Just nu sitter jag framför tv:n (ovanligt...) med massa tända ljus och nypopade popcorn med nachokrydda, ett glas med kall cola och en av mina chokladkakor.. Fredagsmys!! =)

2009-10-23
 09:25:54

Fredagmorgon

Klockan är 9:20 och jag sitter med datorn iknät framför tv:n, så här sitter jag oftare och oftare. Måste skaffa mig en hobby! =)

Har precis betalat mina räkningar. Mindre än vad jag trodde faktiskt så jag ska unna mig själv och syrran på en lunch på restaurangen London inne i stan idag! Ska in dit och kolla på utstyrsel till Ingers Halloween fest! Vet redan vem jag ska vara men behöver lite grejer. Kommer att bli skitbra!

Nä, ska göra mig iordning!'
Ha det bra!

2009-10-22
 21:53:55

Tävling- vinn smycken

Jag hittade en tävling som jag nu hoppas på att vinna! Följ länken nedan och tävla du med! Du får själv välja ett smycke från Creativ Lounge!
Själv hittade jag en jättefin ring med en garvering som jag lever efter.

Håll tummarna!

"Jag är med och tävlar hos Elin – Ett hus till oss, om ett VALFRITT smycke hos Creative Lounge Webshop! Ta chansen och tävla du med!”




Creative lounge smycke

2009-10-22
 21:18:54

Torsdag

Kl. 06:00 imorse ringde alarmet på mobilen...
Kl. 06:09 gick jag upp
Kl. 07:18 gick mitt tåg
Var på jobbet kl. 07:50 och prick kl 08:00 påbörjades personal/avd. mötet. Det var ett informativt möte dels om Stadiums planer för framtiden samt lite historik. Sen pratade vi om oss på våran avd. Jag tyckte det var intressant att höra de andras tankar och vad vi bör tänka på osv. Tyvärr räcker tiden inte alltid till så vi var tvunga att avbryta mötet för att hjälpa våra kunder i butiken. Själv hade jag velat fortsätta mötet så att alla får säga allt som man vill få sagt och tillsammans stukturera upp en plan. Men det hann vi inte med som sagt.
Efter mötet var det jobb som gällde fram till 19:15. En lång arbetsdag med andra ord men jag tyckte tiden gick fort =)

När jag kom hem vart jag glatt överaskad av min lönespec. Jag visste att jag skulle få en hög lön men hade inte vågat hoppas på en sån summa! Så jag vart jätteglad och gjorde några glädjeskutt i köket =)
Men det blir till sparkontot. Här ska sparas!

2009-10-21
 19:13:43

Spansk Passion

Idag fick jag mitt måntliga paket från Club Choklad! De som känner mig vet att jag ÄLSKAR choklad. Så när jag fick höra att clib choklad existerade kunde jag inte motstå att gå med.
Varje månad får man hem ett paket med mörk - ljus choklad från hela världen!
Denna månad har jag fått choklad från Madrid, Spanien.



Man fick även de söta ljushållarna =)

Man får även en broschyr där man beskriver de olika karaktärerna hos de olika chokladerna. Just de chokladkakorna jag fått denna månad är ekologiskt odlade, eller ja, kakaobönorna är det. Även vaniljen.
=)

4 chokladkakor

1. Mörk Choklad 70%
- "En fantastisk smakrik mörk choklad utan vanilj med syrliga och fruktiga inslag. Smaken utvecklas över tiden vilket är tecken på bra kvalitet och där hittar man karaktärersåsom romrussin, fikon,brynt socker och körsbär. Eftersmaken är lång, distinkt och med viss kryddighet."

2. Mörk Choklad 56%
- "En mjuk mörk choklad med sötma som balanserar kakaon. Framträdande kolatoner och minimal bitterhet där eftersmaken har en pigg syra som tränger igenom sötman."

3. Mörk Choklad 70% med en nypa havssalt från Ibiza
- "En lätt smaksättning med salt förhöjer smaken och lyfter fram syran och bitterheten i chokladen."

4. Mjölkcholkad med vanilj från Pollachiprovinsen i Indien
- "Den här vaniljsorten från Pollachi har en angenäm arom och dominat smak som blandar sig väl med kakao och mjölk. Mjuk smak med bra längd av kola, nötter och vanilj."

Jag kan varmt rekommendera denna club till alla er andra chokladälskare!

2009-10-20
 10:40:13

Nu ska jag få arslet ur vagnen!

Jag bestämde mig för att renovera min garderob redan när jag flytta in i lägenheten. Det var för 8 månader sen!
Så nu ska jag sätta igång. På fredag är jag ledig och då ska jag spakla, måla och måtta, spika och slita!
Kanske har det faktum att Jeanette redan är klar med sin garderob fått mig att ta i tu med saken. Hon flytta för 2 månader sen och hon är redan klar!

Nä, skärpning!

2009-10-19
 21:03:11

Ännu en måndag

Men en mysig sådan!
Mötte upp mamma och Jeanette i Vällingby för att ta en lunch tillsammans. Eller ja, brunch i mitt fall då jag inte ätit nån frukost. Blev en panerad torskfilé med potatismos och remouladsås. Hade föredragit kokt potatis till men det var gott ändå!

Sen följde de med mig in till stan. Jag började kl 13:45 idag så jag hade lite tid till fönstershopping. Jag köpte inget men mamma hitta en väska och syrran en klänning samt 2 skärp. Jag vill också shoppa! Men jag hade jobb som väntade och så är det inte löning förrän på fredag..

På jobbet gick tiden fort som vanligt och nu sitter jag här hemma och väntar på att reprisen för Prison Break ska börja på ztv.
Nu verkar det också som om resan till USA i mars äntligen börjar planeras ordentligt. Jag, Lisa och en tjej som träffat där borta ska åka med ett företag som heter "Trek America" och besöka platser som L.A, Las Vegas och många fler! Det blir mitt och Lisa´s stora återträff på LAX i L.A då hon varit borta i 1 år. Längtar!!

2009-10-18
 21:28:08

Nej nej nej!

Jag tror jag håller på att bli sjuk...
Har sedan torsdags/fredags haft ont i halsen. Under fredagskvällen tror jag att jag hade feber. Satt här i soffan och frös som en tok och kände mig helt orklös. Men jag tog en Ipen och jobbade ändå nu i helgen.
Idag var det riktigt jobigt då jag tappade rösten med jämna mellanrum... Inte så kul att försöka hjälpa kunder när man knappt kan göra sig förståd.

Har påbörjat min C-vitamin kur nu. Den brukar hjälpa!

Nä, nu ska göra mig en kopp thé (jag som inte ens gillar thé...) och hoppas att halsen mår bättre imorgon!

Hoppas ni mår bättre än vad jag gör!

2009-10-14
 21:29:23

Arbetsskada

På Stadium är kundfokus något helt annat än vad jag är van vid från Sports Outlet. Visst hade vi även kundfokus där men inte på långa vägar hur den är på stadium. Där ska man hälsa på alla som man möter samt ha ett leende på läpparna! Nu har jag ju vant mig med det så det kommer atumatiskt. Vad jag har problem med är att stänga av!
När jag går ifrån arbetet mot tunnelbanan kommer jag på mig själv med att försöka få ögonkontakt med människorna runt med samt att jag varit nära att säga "Hej!" till ett X antal främlingar! Så där går jag med ett leende på läpparna, söker ögonkontakt och säger hej till totala främlingar på t-bana stationen! Jag skulle vilja veta vad de tycker om mig? Har fått lite konstiga blickar...

Hahaha!
 Men såna är vi ju i sverige, kalla personer som absolut inte tar kontakt med främlingar!
Men är det fel på mig, eller på alla andra?

Apropå Sverige, så pågår en match (om ni har lyckats missa det) på 6:an mellan vårt kära landslag och Albanien. Just nu leder sverige med 3-0. Yeah!!
Men jag zappar mellan Grey´s Anatomy och matchen så jag hinner inte se allt.
Heja Sverige!!
Och så hoppas vi att Malta slår Portugal!

2009-10-12
 21:21:23

Måndagar ohh dessa måndagar...

Starten på ännu en vecka. Vecka nr 42 detta kalenderår. Gud, vad tiden går fort!
Mötte upp mamma och Jeanette i Vällingby och gick till arbetsförmedlingen. Det gick fort och nu har jag fått lite tider för möten här framöver. Nu kommer jag inte behöva betala fullt pris för Alfakassan i alla fall!
Sen strosade vi runt lite i vällingby innan jag åkte till jobbet. Börjar känna mig mer och mer säker på mitt jobb. Jag har lärt mig vart lagren går (vilket bara det är en bedrift då lagren är sjukt stora!), lär känna fler och fler på jobbet och det känns riktigt bra!

Imorgon ska jag mötta upp några tjejer och träna på jobbet. Vi har en "power plate" som är en vibrationsmaskin som ska vara jättebra att träna på! Förra tisdagen var en instruktör där och visa oss några övningar. (Jag fick höra att jag har svaga höfter..) Och tydligen träffas några tjejer på morgonen och kör en träningstur innan jobbet och sen käkar frukost tillsammans. Väldigt praktiskt att kunna träna på jobbet. =)


Jag önskar verkligen att man skulle klara sig ekonomiskt att jobba 50%! Det är jätteskönt. Man sover ut ordentligt och  man hinner hitta på saker innan och/eller efter jobbet. Och tiden går så fort också. När man jobbar 5 timmar/dag så säger det bara "swoosch" så är det dags att åka hem. Hur skönt som helst! =)

Nu har jag ätit en snabb middag bestående av fiskpinnar, couscous och remouladsås. Riktigt gott!
Nu ska jag titta på Hollywood fruar.

Ha det bra

2009-10-11
 17:19:05

Tyckte den var rolig! Haha

En liten 12-arig kille, som släpade på en tillplattad död groda kopplad i ett snöre, gick in på horhuset i den lilla byn.
Han sa till bordellmamman:
- "Jag vill ha sex med en av tjejerna. Jag har pengar och går inte härifrån förrän jag har fatt det jag vill ha!"
Bordellmamman, som struntade i alla moraliska värderingar, funderade faktiskt en liten stund, men sa sedan:
- "OK da, välj ut en av mina flickor."
Han frågade:
- "Har någon av dem någon sjukdom?"
Bordellmamman svarade naturligtvis "Nej", men pojken påpekade:
- "Det snackas om att alla som varit med Lisa har blivit tvungna att ta en spruta efteråt. Sa det är henne jag vill ha!"
Eftersom pojken var så beslutsam och dessutom faktiskt hade pengar, sa fick han som han ville.
Han gick in till Lisa, släpande på sin döda groda. Tio minuter senare kom han ut, fortfarande med grodan i släptåg.
Han betalade och var på väg mot ytterdörren, när bordellmamman frågade:

- "Varför valde du den enda av mina flickor som bär på en smittsam sjukdom?"

Han svarade, om än lite motvilligt:
- "Jo, ikväll när jag kommer hem sa skall mina föräldrar gå ut på restaurang och lämna mig hemma med barnvakten.
Hon kommer att ha sex med mig, för hon gillar små pojkar, så jag kommer att smitta henne.
Senare kommer min farsa att skjutsa hem henne, och ta sig ett nyp på vägen, så då får han samma sjukdom.
När han kommer hem igen så kommer han att spänna på morsan, och i morgon knullar hon som vanligt med brevbäraren."

- "Och det är DEN jäveln jag vill  åt, för det var HAN som körde över min groda!"
2009-10-11
 13:41:02

Liten uppdatering

Oj vad tiden går!
När man har fyllt upp med att leva livet hamnar bloggen lite i skymundan är jag rädd...
Men nu kommer en liten uppdatering!

Jag har jobbat hela veckan. Det har varit lite strul schemamässigt då de sa i måndags att de inte kommer att behöva mig under resten av veckan men ändå har man blivit inringd varje dag. Lite jobbigt kan jag tycka då jag föredrar att kunna planera mina dagar men men.. nu har jag fått schema för nästa vecka i alla fall.
Jag trivs verkligen på avdelningen jag jobbar på men då butiken är så stor blir det lite opersonligt. Jag träffar ju nästan bara de som jobbar på min avd och då vi är nästan 15-18 st per dag som jobbar är det svårt att lära känna alla. Men det kommer väl det också. =)

Nu kommer jag att jobba på 50% och då det blir svårt att leva på 50% lön ska jag till arbetsförmedlingen imorgon med min mamma. Se hur det blir med ersättningen från Alfakassa...
Men det blir ju bara fram till nov/dec då en 100% tjänst blir ledig.
Så det kommer att lösa sig!

Vi tjejer har ju sagt att vi måste bli bättre på att träffas i veckorna så försökte fixa till en middag i onsdags men vart då inringd till jobbet och när man är ny vill man ju lämna ett gott intryck. Så vi försökte på torsdagen men det vart inget av en massa olika anledningar. Att det ska vara så svårt att hitta på nått i veckorna! Haha

I fredags, efter jobbet, mötte jag upp Jeanette och Buster i Vällingby. Vi gick och köpte lite godis och hyrde 3 filmer. Vi hyrde den nya Fast & Furious, Duplicity och Bedtime Stories. En riktig filmkväll! Som ni kanske förstår vart det en sen sänggång så vi sov länge fram mot lördags förmiddagen. =) Var riktigt mysigt att vakna med Buster liggandes brevid..

Igår var det ju dags för "ödesmatchen".. Den bevittnades hemma hos Chris och Jonas av 12-13 st som vart väldigt besvikna av resultatet... Men vi sörjde förlusten med lite dricka och sällskapsspel och alla vart på bra humör ändå! =)
Sen vart det, efter mycket om och men, utgång till Garbo. Var evigheter sen jag var där. Men hade en riktigt rolig kväll. Men det har vi nästan alltid när vi hittar på något! =)

Nu ska jag iväg och lämna tillbaka filmerna och ikväll har jag äntligen lyckats få en tvättid! Yeahj =) Hahaha, tänk vad lite det krävs för att göra mig glad! haha

Vi hörs snart!

2009-10-06
 20:02:43

Tisdag är min Tvkväll!!

Nu börjar äntligen alla serier igen! Ikväll kommer jag att sitta klistrad i soffan och titta på kanal5.

Nu kl. 20:00 börjar Ugly Betty
Kl. 21:00 Desperate Housewives
Kl. 21:55 Christine
Kl. 22:25 Brothers & Sister

Så stör mig EJ -

I´m watching TV

=)

2009-10-04
 20:45:18

Vilse på parkeringen..

Så här i efterhand är eftermiddagens händelse roligt men det tyckte vi inte då det inträffade.
Pappa kom och hämtade mig och Buster strax efter 12 tiden. Vi skulle åka till Ikea för att titta på lite möbler. Dels till pappas kontor, dels till Jeanette´s walk-in closet. Och vi går runt och tittar runt lite. Det var sjukt mycket folk (varav vi fick parkera bilen långt bort från entrén).
När vi var färdiga ser vi att det har börjat regna. Men vi måste ju till bilen så vi beger oss ut i ovädret. Det skulle vi inte ha gjort! Precis när vi kliver ut så att regnet kan nå oss förändras vädret helt plötsligt. Istället för att småregna lite grann var det som om himmlen öppnade sig och vräkte ner vatten. Och inte nog med det! Då börjar det blåsa så hårt att vattendropparna känns som grusstenar som kastas mot en!
Men det slutar inte med det! Som titeln på det här blogginlägget avslöjar så kan vi inte hitta bilen!
Så regnet slår i backen, det blåser 32 m/s (lite överdrivet kanske men det kändes som det) och vi kan inte hitta bilen! Vi springer omkring där dyngsura, med kläder som klistar sig mot kroppen, mina glasögon immar igen så jag ser ingenting.

OOhhhhhhh, då kändes livet inte så roligt kan jag säga!

2009-10-03
 14:46:37

Mysig fredag

Igår var jag ledig men gick ändå upp ganska tidigt. Skulle nämligen iväg till mammas jobb på Blackebergs äldreboende och träffa Jalle. Jalle är nog den sötaste 89 åring som existerar. Han har världens blåaste ögon och i dom lyser en livsglädje som kan få vem som helst att le! Han fick aldrig några egna barn så han känner sig lite ensam då och då... Men mamma som jobbar på en annan avdelning besöker honom varje dag. Och han vart så glad att träffa mig. Världens sötaste tandlösa leende mötes man av!

Sen åkte jag och mamma upp till Vällingby där vi mötte upp Jeanette och Yvonne för att gå och fika.

   

Det var perfekt väder! Solen sken men det var lite kyligt så en varm choklad smakade riktigt gott!

Sen åkte vi till sollentuna för att äta middag med mormor. Vi åt en jättegod stek med kokt potatis med brunsås och grönsaker! Mumsfilibaba!!



Sen följde jag med Jeanette hem så gick vi och hyrde 2 filmer med en massa godis och läsk.
Vi hyrde "Wild Child" , som var riktig rolig, och "Marley och jag". Jag och Jeanette satt och grät så mascaran rann och gjorde våra ansikten zebrarandiga! Sorglig film tyckte jag.´Men den hade sina roliga stunder också =)

Det var min fredag!
Hoppas ni hade en bra dag ni också!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!