2009-11-29
 22:49:13

Ovanligt mycket tur!

 

Ja, det kan man kanske säga! Nu fick jag ju i alla fall pengarna tillbaka. Annars brukar jag ju bara förlora!

Hahahah

2009-11-29
 22:47:04

Vilken underbar helg!

Jag har varit ledig fre, lör och idag. Och jag skulle inte viljat spenderat den på något annat sätt än vad jag har gjort. I fredags mötte jag upp mamma och Jeanette i Vällingby vid 12 tiden. Jag var hundvakt åt Hugo och Wilma så dom var med också! Vi åkte till sollentuna och lämnade hundarna hos mamma och mormor medans jag och Jeanette gick till centrum. Dom har ju byggt om centrumet under 2 års tid och jag hade inte sett resultatet. Jag vart inte besviken! Vattenfall och importerade palmer. Och butikerna var bra också! Jag var på riktigt shoppinghumör och shoppade kläder för ca 1300 kr. DET har inte jag gjort på evigheter! Och det var riktigt roligt att göra av med dom pengarna =)

Det var tänkt att jag och syrran skulle gå på bio på kvällen men vi var både rätt trötta efter shoppingen så vi hyrde en film i stället. "Borta bäst, hemma värst" tror jag att den hette, en film med Vince Vaghn och Reese Witherspoon. Den hade sina stunder men inte riktigt min typ av film.

Lördagsmorgonen började med en GI frukost med smoothie, ägg och GI-bröd. Sen åkte jag och Jeanette till Vällingby och shoppade lite till =) Sen till systemet för att köpa dricka till kvällen. Vi var bjudna på middag hemma hos Inger och Marcus. Vart jättegod bakad potatis med skagenröra! Mums! Detta innebar ju dock att jag har fuskat lite i helgen med GI men men. Gott var det!

Efter middagen åkte vi till Garbo men lite strul med vakterna gjorde att vi istället åkte hem. Och det var nog lika bra det, Jeanette blev lite för förfriskad om vi säger så..

Imorse vakna vi vid 10 tiden. Pappa kom och hämta oss vad 12. Var och storhandla i stinsen. Skönt att få hem lite mat! Sen vart det hem till Inger igen för lite adventsmys. Direkt när man kom innanför dörren kände man doften av jul. Knäcke, lussekatter, mjuk pepparkaka och glögg. Lite mera fusk, hihi men det var det värt!

Och mitt i allt det här har jag hunnit julpyntat lägenheten. Första julen i denna lägenhet! Det är så mysigt när allt rött kommer fram. Och alla ljus! LOVE IT <3

I mitt horoskop stod det bland annat:..."Stjärnorna spår ovanligt mycket tur för alla tvillingar den här perioden. Passa på att kpa en lott!.." Så idag köpte jag en trisslott!
Önska mig lycka till!

2009-11-23
 21:30:36

HAHAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA
KAN. INTE. SLUTA. SKRATTA!!
HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHA
JAG DÖR!! :D :D
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

2009-11-23
 11:38:01

En ny början!

Idag är början på mitt liv med GI metoden. Jag och syrran ska börja leva med så få kolhydrater som möjligt. Jag ska försöka hålla mig till jul har jag sagt. Jag tror att det kommer gå riktigt bra. Har samlat på mig lite recept och tanken är ju ganska lätt. Ingen pasta, potatis, ris, vanligt bröd m.m. Bara kött och grönsaker. Och quinoa.

Frukosten idag bestod av en hallon/blåbär smoothie, en brödskiva (med lågt GI) med 3 skivor leverpastej och en morot. Jättegott och nyttigt!

Det känns skönt att ha med Jeanette på det också. Så man har nån och ringa när man får "cravings" och liknande. Nån att byta recept med m.m

Tror det här kommer att bli jättebra!

2009-11-21
 00:50:50

New Moon

Idag (den 20/11) är det världpremiär för 2:a filmen i Twilight sagan, New Moon. Det har varit mycket prat hit och dit om filmen och jag har haft höga förhoppningar. Tyvärr slogs dessa förhoppningar i spillror ikväll..
Jag tycker att känslan som fanns i första filmen har försvunnit.. Vet inte hur jag annars ska förklara det.
Men den var helt klart sevärd!



Visst, det var gott om nakna mänbringor (med väldigt fina sixpack, måste jag medge) och berättelsen från boken filmatiserats (i alla fall den mån man kan från bok till film) men jag tycker fortfarande att de tappar mycket känsla. Historien bakom varulvarna, det komplicerade förhållandet som råder mellan varulvarna m.m skulle ha förklarats bättre. Tänker på dem som inte har läst böckerna...

Mitt tips till er; Läs böckerna innan ni ser filmen!

2009-11-18
 22:41:25

Trek Amerika!

Har nu suttit i några timmar och kollat in Trek America´s hemsida. Kan knappt tro att jag ska få uppleva alla dessa äventyr inom en snar framtid! Håller även på att kolla flygbiljetter. Tyvärr har ju priset gått upp lite sen jag kollade senast men men.. Lisa har ju fixat 10% rabatt på själva resan!

Jag åker den 9 mars och åker hem den 25. Så jag är där 1 dag innan själva rundturen sätter igång. Vill inte stressa med att hinna med tider och liknande. Vet dock inte var jag ska sova.. Kanske ska sova på hotellet vi ska mötas?

Så här ser rundturen ut:



Men jag måste fixa pass, och ett ESTA intyg. Så jag kommer in i landet ;)
Kan vara bra!

Nä, nu ska jag sova och drömma mig bort till L.A!

Go natt

2009-11-18
 20:17:53

Här är dom

Biljetterna till New Moon nu på fredag kl. 21:15!
Äntligen! Har väntat på den här filmen sen i april då jag såg Twilight för första gången. Och nu när jag läst böckerna, både 1 och 2 gånger, hoppas jag filmen kan nå upp till mina förväntningar =)

Var uppe i vällingby idag och bokade en tid hos Hårskulptörerna.
Fredagen den 18 december kommer jag att bli en rödtott igen!



Tror att det är dags för det nu. Har som sagt varit brunett ett bra tag nu och rött är fint!
Kan ju alltid färga det brunt igen om några år om jag känner för det =)

Och på fredag ska jag och Lisa prata och fixa allt inför resan till USA i mars!
Vad jag längtar!

2009-11-16
 23:05:04

Jag funderar..

..på att bli rödhårig igen. Min naturliga hårfärg.
Jag har varit mörkhårig i ca 2 år nu och jag trivs med det.
Men det skulle vara skönt att slippa tänka på utväxt hit och dit.
Men jag vet inte..

         

Rött           eller          brunt?

2009-11-14
 11:21:21

The Cove - Shallow water. Deep secret.

Sitter och kollar på nyhetsmorgon när de visar ett klipp ur dokumentären "The Cove". Det är en dokumentär som f.d delfintränaren Ric O´barry ur serien "Flipper" (ni som kommer ihåg den serien) har gjort. Dokumentären visar hur delifinerna i Taiji, Wakayama, Japan slaktas om dom inte säljs till djurparker och nöjesparker. Filmarna har placerat gömda kameror i fejkstenar och liknande, även undervattenskameror. Helt plötsligt hör man delifinera skrika och hur vattnet färgas rött...

 

Och nu sitter jag här och mår fysiskt illa. Det är så vidrigt. Samtidigt tycker jag att det är bra att sådana filmer kommer ut till folket så att man får se hur det i verkligheten ser ut. 

En kommentar var riktigt bra: "Att vi fångar dessa djur, låser in dom och lär dom en massa dumma konster säger mer om vår intelligens än om deras."    

Känsliga tittare varnas!                  


2009-11-13
 23:44:01

Fredagen den 13:e

Idag har jag varit ledig!! Sov ut ordentligt och fixa lite här hemma innan jag ringde och väckte syrran (hon sover längre än vad jag gör!). Hon har varit hundvakt åt Hugo och Wilma i veckan och vi tänkte att vi skulle ta dom till hundparken i Åkeshov och träna lite med dom =)





Hugo förstod ganska snabbt vad det var han skulle göra för att få godis, men Wilma verkade inte riktigt få till det. Utan hon vart lite sur för att Hugo fick godis men inte hon! Men vi hitta några hinder som även hon förstod sig på.





De vart så leriga av underlaget! Men det vart även jag och Jeanette så...



Jeanette försöker få Wilma att hoppa över hindret. Lockade lite med en godisbit!



Sen fick även vi lite godis, iform av bullar som Jeanette hade bakat för några dagar sen.
Sååå goda!!

2009-11-12
 11:32:59

Gå i ide?

Jag förstår inte var tröttheten kommer ifrån..
Jag har tänkt; "det är mörket som gör dig trött", "järnbrist?", "på väg att bli sjuk?" "sover för lite?" m.m
Fast det sistnämnda kan inte stämma. Jag sover 10-12 timmar per natt! Och jag är fortfarande trött!
Jag förstår inte, jag kommer inte upp på morgonen. När klockan ringer vänder jag mig om och somnar om utan problem.. Det är tur att jag börjar jobba vid 14 tiden för annars vet jag inte hur det skulle gå.

Nu har det varit så här i ca 2-3 veckor. Jag har fått järntabletter av mamma som jag ska testa och se fall det har nån effekt. Hoppas verkligen det för det är riktigt jobbigt att vara så här trött.


2009-11-11
 21:32:42

Utmaningen...

Jag har blivit utmanad!
Av Chis.
Jag älskar utmaningar, testa sina gränser/kunskaper, ja, allt sånt där!
Just hit me! =)

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer plus den du fått av och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! Lycka till!

1. Vad heter du: Jessica
2. Ett ord på fyra bokstäver: Järn
3. Flicknamn: Johanna
4. Pojknamn: Jesper
5. Yrke: Jobbcoach
6. Färg: Jade
7. Klädesplagg: Jeans
8. Mat: Jalapeño
9. Sak i badrummet: Jasminedoftande tvål
10. Plats/stad: Jamaica
11. En orsak att vara sen: Jag försov mig =)
12. Något man skriker: JIISSES!!
13. Film: Jakob - The liar
14. Något man dricker: Jordgubbscider (mums)
15. Band: Jonas Brothers
16. Djur: Järv
17. Gatunamn: Jägarvägen
18. Bil: Jaguar
19. Sång: Just this way (Bomshel)

AAhhhh, detta var riktigt jobbigt! Haha
Jag utmanar; Lisa, Nettis, Inger, Suzz och Chris ;)
Lycka till mina sötnosar!

2009-11-10
 10:13:59

Okej, okej!!

HARICOT VERTS!!

Så stavas det tydligen som mina kära vänner Chris och Lisa var vänliga nog att påpeka. =)

Hahahahahahahahahahahaha

2009-11-09
 21:02:58

Farsdag

Igår var det farsdag. Och då ska man ju fira farsgubben! =)
Eftersom jag jobbade till 17:15 så fick Jeanette påbörja middagen som vi skulle bjuda pappa på. Potatisgratäng med oxfilé, stekta championer och harré koverts (hur det nu stavas). Mmmm, vattnas i munnen bara av att skriva det! När kom hem till dem var maten nästan färdig (perfekt!). Och det vart helt perfekt! Köttet var mört och fint och i potatisgratängen var det massa smält ost och vitlök.





Och till efterrätt vart det glass med pepparkakssmak. Glassen var helt ok, men ingen storfavorit.. Var bitar av pepparkaka i som inte föll mig i smaken..

Så mätt och belåten åkte jag sen hem.
Pappa vart helt nöjd med sin farsdagspresent!
Och det var ju huvudsaken =) 

2009-11-08
 12:05:53

Att mötas av ett leende..

Oavsett hur den levereras blir man på bättre humör!!



Hahahahahah =)

2009-11-06
 00:05:58

Tapas på Barcelona!

Slutade jobbet kl 19:15 (gjorde Camilla lite besviken då jag inte gjorde henne sällskap på tunnelbanan..) och mötte upp med Lotta och Jeanette som stod och vänta utanför butiken. Sen gick vi till Barcelona. Tur för dom att maten är god för det är på få ställen som personalen är så nochalanta..

Men sällskapet var mycket trevligt och maten var mycket god som sagt. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och tiden bara rusa iväg som den brukar göra när man har kul =)

Nu sitter jag och Jeanette hemma hos mig och slötittar på nån film.
Ska gå och sova alldeles strax!

Go natt allesammans

2009-11-04
 08:23:32

Jag sa ju det...

Nu börjas det...
Min mobil fungerar inte...
Sa ju att den här dagen inte kommer att bli bra!

Kanske lika bra att gå och lägga sig och dra täcket över huvudet?

2009-11-04
 07:51:02

Vilken morgon!

Igår åkte jag över till pappa och Jeanette. Mina analoga tv-kanaler visas inte längre på min tv och eftersom tisdagar är min tv-kväll med alla mina favoritserier åkte jag dit för att se på tv. Och så är det ju mysigt med sällskap!

Men i alla fall, eftersom det vart sent sov jag kvar och pappa kunde köra hem mig på morgonen på väg till jobbet. Perfekt!, tänkte jag. Ställde mobilen på 06:00 (usch vad tidigt..) och vaknade 05:59. Eftersom pappa inte varit inne och väckt mig (han går upp 05:15) och det faktum att det var mörkt i huset trodde jag att pappa hade glömt att jag sov där och att han skulle köra mig. Så jag går upp och kollar pappa´s rum och då ligger han och snarkar! Jag väcker honom och han får ju jättebråttom, så han springer in i duschen och jag går och fixar mackor till honom. Och kokar ett ägg. Och tar ut cykeln ut ur förrådet. Jag är ingen morgonmänniska så mitt huvud kändes så här inför alla dessa uppgifter:



Och vi går bort till garaget och vad händer?!
 Bilen startar inte...

Pappa måste ju till jobbet så han cykla iväg och för min del var bara att bege sig till busshållplatsen..
Om morgonen har börjat så här kan man bara tänka sig hur dagen kommer utspelas...

Wish me good luck! 

2009-11-01
 23:40:54

Just det..

Glömde visa en bild på min kära far som vart lite sugen på att låta håret växa ut!



Lite fel tröja att ha på sig kanske?
Och så luftgitar posén!
Hahahahahaah
Han är för skön, min pappa! :D

2009-11-01
 23:23:29

Halloween-fest

Så igår var det dags! Äntligen!
Slutade jobbet kl 16 och sen var det raka spåret hem till syrran. När jag kommer fram står middagen på bordet och Gin burken öppnas! Den första av många ;)

Sen var det dags för förvandlingen! Jag glömde att ta en "före" bild så ni får helt enkelt se resultatet på en gång!
Jag var...


Thats right, Marilyn Monroe!!
Tycker att jag gör mig bra som blond men föredrar nog att vara brunett..

Och syrran var såå söt i sin Mimmi Pigg dräkt!


Vi åkte till Inger (vi vart för få för att vara i lokalen..) och the party could begin!!

Lite bilder från kvällen;




Och tro det eller ej men jag VANN faktiskt tävlingen!!! Överlägset tydligen. Fick hela 6 röster!! Hahahahaha
Jag vann, jag vann, jag vann, jag vann!!! =D
(Jag är en värdelös vinnare, blir så mallig!!)


Det var en riktig rolig kväll med många skratt och mycket prat och även en del sånger om jag inte minns helt fel..
Mådde som man förtjänade imorse ialla fall..
Haha ;)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!