2011-08-31
 21:11:19

Tröttheten tar över..

Usch, vad jag är trött! Det känns i benen att man var iväg och simmade imorse, så dåligt tränad har jag nog aldrig varit! Att man känner av lite motionssim?! WTF?
Men det känns skönt att komma igång, även om det går trögt. Men nu j***ar ska träningsschemat hållas! Bara man kommer in i det så..

En anledning till min dåliga uppdatering är (förutom jobbet) att jag är mitt uppe i en omvandling av min hall! Och det är så kul! Än så länge har jag tapetserat om, köpt lite nya möbler, växter, målat. Det som är kvar är en vägg dekoration som förhoppningsvid är på väg och ett nytt golv ska läggas!
Jag älskar det! När jag kliver in i min hall får jag ett leende på läpparna!
Jag kanske ska bli inredningsarkitekt? ;)

Bilder kommer så fort det är klart! Vill inte visa det halvfärdigt...
Nu blir det tv; Först ut Hawaiian Five-O och sen True Blood!
Sen sova!!
=)

2011-08-31
 10:57:14

Dessvärre...

foto0326 (MMS)

Dessvärre...

2011-08-31
 10:51:02

Drömde inatt att jag vann på triss, nu ska...

foto0324 (MMS)

Drömde inatt att jag vann på triss, nu ska se om det var en sann dröm! Håll tummarna!!

2011-08-25
 23:07:55

Om tiden bara räckte lite längre!

Oj, vilken upptagen dag det varit idag!
Men rolig också =)

Först en välbehövlig sovmorgon, sen kom pappa och hämtade upp mig efter jobbet (han slutade 12) och iväg till Bauhaus. Så köpte jag äntligen mina tapeter! Det kommer bli så bra i hallen när jag är klar! SEn iväg till Jysk i häggvik för byrå jag varit ute efter. Sen lunch med pappa och syrran, och efter det hem igen. Ett snabbt besök på hässelby hem för att höra hur reglerna för tapetsering ser ut. Det var inga problem, måste bara bli bra, och det kommer det att bli. Det är jag säker på. Därefter satt jag hemma och byggde upp byrån, och rensade hallen på alla möbler och tavlor.

Sen var det bara att stressa iväg till bussen för att möta upp mamma, syyrran och Yvonne i Sundbyberg. Det var tydligen sundbybergs dag idag och då stänger de av en väg, upp med massa stånd och har kräftskiva samt surströming. Det sistnämda förstår inte jag hur någon frivilligt stoppar i munnen. Det luktar avskyvärt!
Hittade lite billiga filmer i ett av stånden men annars tyckte jag inte att det var något speciellt.



Efter det fortsatte jag, mamma och Nettis in till stan och Gröna Lund. Eric Saade hade konsert och vi ville se den. Vi och alla 3-9 åringar i landet. Hahah!



Eric är bra live, det är han. Men han använde mycket background musik. Och dansen räckte inte riktigt till, om ni förstår vad jag menar.. Men så kanske hans målgrupp är något yngre än vad jag är också. =)

Nu vill jag bara sätta igång med hallen. När jag får en fixideé ska det göras här och nu! Men klockan börjar bli mycket och jag ska jobba imorgon. Men jag är ju ledig i helgen så då ska det göras!
Ni får då se resultatet!
Nu säger jg go natt!

2011-08-24
 21:09:55

Money, money, money, allways sunny, in a rich man´s world.

Imorgon är det löning, äntligen! Tror inte jag någonsin längtat så mycket till löning som jag gjort denna månad. Det går tydligen åt en massa pengar på semestern av nån konstig anledning.. ;)

Och det är livsfarligt att jag är ledig på löningsdagen! Jag har varit shoppingsugen i 2 veckors tid. MEN, jag ska hålla i pengarna denna månad. 



Önskar mina bad såg ut så här!

Dock ska lite pengar spenderas imorgon. Jag ska iväg och köpa tapet till min hall samt lite annat smått och gott. Jag vet att det motsäger det jag skrivit innan men jag har planerat dessa inköp! =)

2011-08-24
 09:49:09

Matlagning

Jag har hittat en ny hobby, nämligen matlagning!
När jag flyttatde hemifrån bestod mina matkunskaper i att koka pasta och steka falukorv.. Men med tiden (okej ganska lång tid, flyttade ju hemifrån för snart 4 år sedan..) har jag lärt mig och testat mig fram. Och det är riktigt kul, speciellt när man lyckas! Dessvärre med mina arbetstider (jobbar ju inom handel) så hinner man inte alltid ta sig tid att laga mat utan man vill ta det som går fort att göra. Men det sista veckorna har jag tagit mig tid att laga god mat. Så jag tänkte bjuda på 2 recept som jag tyckt varit exeptionellt goda!

Cannelloni med skinka

För 4 port. behöver du:

- 400g färska lasagneplattor
- 1 zucchini
- 250g ricotta
- 240g rökt skinka
1 msk olivolja
- 1 förp. pastasås med basilika á 390g
- Salt & peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut lasagneplattorna på skärbrädan. Skiva med hjälp av en osthyvel långa remsor av zucchini. Bred på ca 1msk ricotta på varje lasagneplatta. Krydda med salt och peppar. Lägg på zucchini och skinka, rulla ihop. Smörj en ugnssäker form med olivolja och lägg i rullarna. Blanda tomatsåsen med 1 dl vatten och häll över rullarna, klicka på resterande ricotta och sätt in formen mitt i ugnen och låt den stå i ca 20 min.

Hur gott som helst! All min ricotta gick åt till rullarna så jag rivde lite ost och använda det istället. 



Krämig pasta med rökt skinka, kräftstjärtar och grönt


Denna maträtt har jag slängt ihop själv så ingridiensernas mått har jag chansat på. Så mixa lite själv och testa dig fram. Men ingredienserna är:

- Pasta
- Vitlök
- Purjolök
- Gul lök
- Sockerärter
- 2 dl créme fraiche
- Babyspenat
- Örtkryddor Provencale
- Rökt skinka
- Kräftstjärtar
- Färska champinjoner

Koka pastan. Skala och strimla lök och purjolöken samt sockerärterna. Skär champinjonerna. Skär skinkan i strimlor. Fräs skinkan tillsammans löken och champinjonerna, tillsätt Örtkryddorna och sockerärtorna. Pressa i vitlöken. När pastan är klar, häll av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt créme fraiche och värm på svag värme. Blanda i grönskasfräset, kräftstjärtarna och babyspenaten. Krydda om du vill med lite peppar.




Detta ska jag äta till lunch idag! Och jag längtar redan!



 
 

2011-08-23
 22:26:50

Vilken besvikelse!

Åkte hem till pappa och syrran idag efter jobbet. Ville se det nya programmet "True Talent" på tv3, själv har man ju bara 1:an, 2:an och 4:an :( Och jag vart så besviken! Jag hade väl helt enkelt för höga förväntningar. Jag gillar Danny, Tommy är en härlig gubbe (påminner kanske lite om morfar!) och Pernilla vet jag väl iegentligen inte vem det är.. Det var spännande i ca 15 minuter sen kändes det som om programmet gick om och om och om igen... Vi alla 3 tröttnade och började se på "Fångarna på Fortet" i stället. Där har vi ett program man gärna ser om och om igen! =) Man ska hålla sig till klassiker helt enkelt ;)





2011-08-22
 23:56:05

Jag saknar dig..

Har precis kommit hem efter ytterligare en biokväll med syrran. Gick och såg "Jag saknar dig", som handlar om ett 14 årigt tvillingpar, Cilla och Tina, som är så lika men ändå olika. En dag dör Cilla och lämnar Tina ensam kvar. Ensam att möta vardagen med killproblem, saknad och en familj som nu går igenom otrolig smärta.





Jag kan ärligt säga att tårarna rann nästan non-stop under filmens gång. Den var ärlig, vacker och så sorglig att jag inte kunde hålla dem inne.

Jag är ingen enäggstvilling, men jag har en syster. Och hon har blivit en av mina bästa vänner, med henne är jag ärlig om allt. Om det är någon som känner mig utan och innan så är det hon. Och jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt.



"Även den djupaste smärtan har en mening.." - Citat ur filmen.

2011-08-20
 19:19:50

Glömt...

Ledsen för dålig uppdatering. Men nu är man tillbaka på jobbet igen efter 3 härliga veckor semester. Har ju 2 veckor kvar att ta ut sen i vinter.. Får se var vinden för oss då någonstans. Jag har hört att mexiko ska vara fint ;)

I och med händelsen med pappa har jag totalt glömt bort att berätta vad jag hittade på sista veckan av min semester. Så för att sammanfatta det hela.

1. - Pappa fyllde 48 år! Överaskningsfrukost med muffins fick han. Senare åkte vi in till stan, jag bjöd gammelgubben på middag på våran favoritrestaurang; Vapiano. Såg Dolph Lundgren på Åhlens.



2. - En tur till Gröna Lund. Såg Danny Saucedo genrepa hela dagen inför sommarkrysset senare på kvällen. Twister är vansinnigt rolig!



- Årets första kräftskiva! Med Suzz, Raxa, Pauline och Jeanette njöt jag av den salta smaken av kräftstjärtar ;) Och jag har lärt mig min favoritsnapsvisa!

"Jag är en liten undulat,
som får så dåligt med mat.
För dom jag bor hos,
ja, dom jag bor hos
dom är så snåla.

Dom ger mig sill varenda dag
men det vill jag inte ha.
Jag vill ha brännvin,
jag vill ha brännvin och gorgonzola!"





Det var lite av det i alla fall =)

Nu ska jag känna efter om jag orkar ta mig till viksjö och hem till Suzz.

Ha det bra!

2011-08-18
 20:19:52

Utomhusbio på rålis =) black swan visas sn...

foto0321 (MMS)

Utomhusbio på rålis =) black swan visas snart!

2011-08-15
 21:14:26

Childhood is the kingdom where nobody dies

Nu har jag landat. Jag kan se på gårdagens (var det verkligen igår?!) händelse med andra ögon. Det var fruktansvärt, det var det och jag vill aldrig uppleva det igen. Men nu gick det bra. Pappa lever och är sig själv igen. Vi åkte in till sjukhuset i morse och det var inte så roligt att se honom med massa slangar i kroppen. Under läkarronden lät det som han skulle få vara kvar ytterligare ett dygn för observation. Men han fick senare under dagen lämna sjukhuset. Så han är hemma nu och vilar. Och han har Buster där som tar hand om honom =)

Men igår mötte jag varje barns mardröm, sina föräldrars dödlighet. Man vill gärna tro att ens föräldrar ska leva för alltid. Men så är inte fallet, hur mycket vi än skulle vilja att det var det.
Men mina föräldrar ska leva många, många år till. Så är det bara!

"Barndomen är kungariket där ingen dör.."

2011-08-14
 21:17:23

Rädsla i renaste form..

Den här dagen kommer jag aldrig att glömma..
Min sista semesterdag har spenderats i ambulans och på sjukhus.. Något jag aldrig vill uppleva igen.
Jag, syrran och pappa går på Willy´s och ska handla. Behöver ju mat till matlådorna nu.
Helt plöstsligt säger pappa att han är yr. Han mår inge bra och jag frågar om det är diabetesen som spökar eller om det är en ångestattack. Han svarar bara att han vill därifrån. Men han kan knappt stödja sig på benen utan måste hålla i sig i nått. Jag ber honom att sätta sig och ha huvudet mellan benen och frågar honom om jag ska hämta nått att äta. Han säger bara att han måste därifrån. Jag ber Jeanette att lämna vagnen och att vi ska röra oss emot bilen. Men pappa kan inte resa sig (han hade satt sig på kyldisken). Sen sker det. Han reser sig med stöd av vagnen, han säger oohh Gud, huvudet slängs bak, ögonen rullar runt i huvudet och han skriker rak ut. Det skriket kommer jag aldrig att glömma. Jag har nog aldrig varit så rädd. Jag vet inte hur men på nått sett hinner jag fram så jag kan fånga upp honom innan han slår i golvet. Han´s huvud ligger i mitt knä och hela hans kropp får spasmer. Hela han skakar och krampar. Det kommer fragma ur käften på honom och han biter sig i tungan. Jag slänger fram väskan, får fram telefonen, ringer 112, skriker att nån ska komma och hjälpa oss. Jag och Janette försöker bända upp käften på honom då han bitit sig så att blod rinner. Nån kommer och tar av honom hans skärp så vi kan sätta den mellan tänderna på honom. Nån annan kommer springande med en filt, en annan med servetter. Efter vad som kändes som en evighet, slutar hans kramper och han ligger helt lelös och det går inte att få kontakt med honom. Han är vaken, men han går inte att prata med och han börjar fingra med min mobil. (jag pratar inte längre med sos utan de la på då ambulansen snart var på plats) Vi la honom i framstuppa sidoläge och snart var ambulansmännen där och tog över. Pappa vakna till liv sakta men säkert men han hade stora minnesluckor och ångest. Men ambulansmännen var grymt duktiga och hjälpte honom att må bättre både fysiskt och psykiskt. Han var fortfarande rädd (han gillar inte sjukhus och sjukdomar) och jag gjorde mitt bästa för att lugna ner honom. Väl på sjukhuset fick han snabbt hjälp och undersökningar gjordes.
Nu ligger han kvar för observation men kommer troligtvis hem imorgon.

Denna upplevelse var hemsk. Jag kan inte förklara det på nått annat sett. Men stort TACK till ambulansmännen och sjukhuspersonalen. Och till Pauline som kom och hämtade upp pappa´s bil samt körde Nettis till sjukhuset.
TACK!!

2011-08-10
 21:28:39

Mänsklig rättighet att få vara mätt!

Har precis skänkt 100 kr till Läkare utan Gränser. Bilder från lägrerna i afrikas horn får mig att rykna på ögonbrynen. Jag vill inte se dem. Jag mår illa. Det SKA inte se ut så här!



Jag har varit skeptiskt till de många hjälporganisationer som finns där ute. Man läser om hur Röda korsets chefer förskingrat miljontals kronor. Och de är inte ensamma. Sorgligt och tragiskt är vad det är. Men Läkare utan gränser känns ändå bra, känns tryggt.

2011-08-10
 19:07:17

Vad fint det vart!

Har precis blivit klar med kaklet i köket, och det vart såå bra!! =)

Före bilder:





Och det fantastiska resultatet:





(Ignorera disken, ni som känner mig vet att jag hatar att diska!)

Visst vart det fint!
Det vart omedelbart en mer ombonad känsla i köket, I LIKE!

2011-08-09
 21:05:32

Inspiration..

Jag har tidigre i veckan berättat att jag funnit lite inspiration till hemmet. Och idag är inget undantag!
Åkte iväg och mötte upp Suzz i barkarby outlet. Suzz skulle köpa färg och jag hade väl inte tänkt köpa nått speciellt. Men när vi var på Bauhaus fann jag nått som fick det att fladra i fingrarna.

Före bild på köket:



Under arbetes gång:



Så här ser det ut nu:





Nu måste jag bara köpa mer av denna "tejp". Den räckte inte hela varvet runt om man säger så, men det fixar jag imorgon! Jag håller ju även på i sovrummet men bilder på det får ni se vid ett annat tillfälle!

2011-08-08
 21:17:48

Höst tecken...

Är nu inne på min sista semestervecka och jag kan inte låta bli att se höst överallt!
Jag och Jeanette var ju iväg till Jakobsberg för att kolla in myrorna där, hitta ingenting denna gång, men då vi kolla in lite andra butiker var höst det stora. "Årets höstkolletion är här!" och liknande budskap kom från alla butiker! Och jag kunde inte låta bli att bli nedstämd. Är Hösten redan här? Vad tog sommarn vägen?

Och när man sen får ett samtal från far sin om att ta båten min in till stan och hämta upp honom tänkte jag att vad härligt att komma ut med båten! Visst vad det härligt att komma ut men vart var alla andra båtar? Stränderna låg helt tomma längst vägen...

Det är väl bara att erkänna för sig själv att nu är snart hösten här.

Men jag tänker banne mig njuta av varje solglimt som komma skall!

2011-08-07
 22:20:36

Second hand!

Vakna i morse till ljudet av regn som slog mot fönstret. Inte det bästa vädret kanske men helt ärligt gjorde inte det mig nått. Vet inte varför men hade helt enkelt inte ork för en alltför aktiv dag. Men nått ville jag ju ändå göra så jag satte igång ett litet projekt här hemma! Till att börja med har jag målat om några gamla ramar jag hade som låg i ett skåp och samlade damm. Mitt i alltihopa ringde Jeanette och ville hitta på något. Då jag tidigare hade ett sug på att besöka Myrorna hade jag kollat upp att butiken i Ropsten hade öppet. Sagt och gjort, vi åkte dit. Och jag hittade lite smått och gott, bland annat 2 jättefina ljusstakar!



Dessa 2 för 20 kr!

Man kan väl säga att jag funnit inspiration för att fixa och dona här hemma. Och med tanke på hur vädret ser ut att bli sista semesterveckan är det ju bra att ha något att sysselsätta sig själv med!

Så imorgon ska jag väl ta mig en tur till Myrornas i jakobsberg och ta mig en titt. Kanske titta lite på tapet till kök och hall också ;)

2011-08-06
 23:38:58

2011-08-06

Efter en lång, men trevlig!, dag sitter jag nu och njuter av sex and the city avsnitt.

Åkte in till stan med mamma och Jeanette för att se Pride Paraden. Vilket har blivit lite av en tradition.




Jag tycker att det är kul att folk anstränger sig och viktigt att det anordnas såna här festivaler men efter att ha stått i nästan 2 timmar börjar det kännas som man sett det mesta.. Och i slutet var det till och med tråkigt! Kunde enligt min mening ha kortat ner tåget..

Efter paraden följde jag med Jeanette hem till pappa. Där fick vi oss en överaskning. Pappa gav oss pengar till en biokväll! Så det var bara på med skorna igen för att dra till kista där vi såg Green Lantern med Ryan Reynolds och Blake Lively. Hade inte så höga förväntningar på filmen, men den var helt ok.

Nu börjar jag bli lite smått trött och funderar på att gå till sängs!


2011-08-04
 22:38:54

Jag älskar semester!

Alla dagar borde vara som denna!
Först några timmar ut på sjön med bad, lek och sol och läsa böcker. Hur härligt som helst. Jag älskar att jag har en egen båt <3

 

Sen hem, byta om och dra till söder för en middag hos vännen och kollegan Camilla. Och hennes 17 dagar gammla Cornelia. Hur söt som helst! Jag vill ha barn! Någon där ute som ställer upp frivilligt? ;)
Camilla och hennes Patrick bjöd på Fajitas, vilket var hur gott som helst. Och deras 3 årige son Elias vart lite förvånad varför han fick en liten bil och såpbubblor av mig. Själv tycker jag att det är en självklarhet att den nya storebror ska ha lite leksaker =) Även om han har hur mycket bilar som helst!

Nu sitter jag bekvämt i soffan och väntar på att The Killing ska börja!
Underbart slut på en underbar dag!

(Dagen vart precis fulländad! Hitta en bit kladdkaka i frysen!!! =))










2011-08-04
 20:51:30

En kvällspromenad i stan är aldrig fel! ;-)

foto0320 (MMS)

En kvällspromenad i stan är aldrig fel! ;-)

2011-08-03
 01:22:06

Här händer det grejer...

foto0319 (MMS)

Här händer det grejer...

2011-08-01
 18:15:12

Sol och ösregn samtidigt = påminner om min...

foto0316 (MMS)

Sol och ösregn samtidigt = påminner om mina barndoms somrar =)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!