2012-02-28
 22:49:27

Så skönt!

Då var denna jobbvecka över, och det är så jäkla skönt!!
Imorgon bär det av till Tallinn för att fira mamma som fyller 45 på torsdag. Det kommer att bli skönt att lämna vardagen lite, umgås med mamma och så lite fest på det! Tror det blir en lyckad kryssning, men det brukar det ju bli ;)

Ikväll efter jobbet mötte jag upp Nettis, Åsa och Lisa och gick och såg filmen Safe House. Har haft höga förväntningar på denna svensk producerade filmen och man vart inte besviken. Mycket action, bra skådespeleri (även av våra svenska hollywood stjärnor Joel Kinnaman och Fares Fares) och bra handling.
Det är så mysig att möta upp vännerna så där mitt i veckan.
Mer sånt!



Iegentligen borde väl jag packa innför kryssningen.. Men jag orkar inte. Har lite koll på vad jag ska ha med mig i alla fall så tar det i morgon bitti. Har även bestämt mig att under dessa dagar ska jag ge mig själv tillåtelse att fuska lite vad gäller LCHF. Så imorgon bitti ska jag gå och köpa mig nybakat bröd!
Jag har inte ätit vanligt bröd på 4 månader, så det kommer bli himmelskt!



2012-02-23
 22:29:38

Välkommen!

Tidigt i morse fick sverige sin nästa tronarvinge! En liten prinsessa!
Stort grattis till Viktoria & Daniel!



En stolt far som visar hur lång hon är.
Så sött!

2012-02-23
 00:17:12

Bokrea, träning, städ & lillördag!

Ja, det sammanfattar väl iegentligen min dag i det stora hela!
Som den bokmal jag är har jag längtat efter årets bokrea, men jag mäste säga att jag är besviken detta år. Kom därifrån med en bok! Jag brukar lätt kunna göra av med 500:- på bokrean men nu vart det bara boken Niceville av Kathryn Stockett. Har velat läsa den länge men det har inte blivit av.

Efter det vart det träning på gymmet. Denna vecka är första träningsveckan på ca 1 månad. Vart ju sjuk och sen har det inte blivit av. Men det känns jättebra att vara igång igen! Att få röra sig och känna lite träningsvärk är riktigt skönt. Och sen vart det raka spåret hem och storstäda lägenheten. Och det behövdes! Massa disk och dammsugning.. Men så skönt när det är over and done with.

Sen vart det en liten spontan kväll hemma hos Paii. Vin och spel för hel slanten. Skönt med såna kvällar! Kom nyss hem och borde gå och lägga mig... Vilket jag ska göra!

God natt!!

2012-02-19
 21:25:30

Jakob 2 år!

Tänk vad tiden går! Jakob har hunnit bli hela 2 år gammal! Tur att man själv har stannat upp i åldern ;)
Så idag efter jobbet vart det ett besök hos sötnosen för lite firande!

  

Och han gillade presenten ialla fall! Vilket var en lättnad för mig då jag aldrig köpt något till nån 2 åring innan. Men som tur är, är de små livet inte så svåra att behaga. Blir han proffs i innebandy nu kommer jag ta åt mig äran då jag köpte hans första klubba! Och talangen finns där. Det såg jag när vi sprang runt lägenheten. Nu ska vi bara låta tiden ha sin gång. Men tror mig, Jakob kommer bli ett namn på alla läppar en vacker dag!

2012-02-14
 08:50:39

Alla hjärtans dag

Jag vet att många är kritiska till denna dag. "Varför ska man uppvakta just denna dag..."
MEN, jag tycker att i den stressade vardagen som de flesta lever i kan det vara fint att just uppvakta och uppskatta det lilla i vardag. Och inte bara ens partner, utan också vännerna och familjen!



Så, med det i tanke på det, kommer några av mina (singel) vänner över i kväll på en mysmiddag med en romantisk komedi som efterrätt! Låter väl inte så fel?

Kram på er!

2012-02-13
 20:36:48

Bakning pågår!

foto0389 (MMS)

Bakning pågår!

2012-02-12
 22:06:02

Pulkaåkning!

Helgen har gått alldeles för fort! Vilket mina lediga helger har en tendens att göra..
Det har varit en härlig, lugn helg. Började lördagen med att städa och plocka undan lite här hemma. Blir lätt lite stökigt när man jobbar hela tiden. Känns så i alla fall.. Men efter att disken var gjord och dammsugaren fått gå en runda i lägenheten började jag packa iordning mina prylar och bege mig till syrran. Där började jag fixa hennes hår och smink. Och hon vart så söt! Hon har ju lite hår att jobba med om man säger så.. Har dock ingen bild på resultatet, att man alltid glömmer kameran.. Sen begav vi oss över till viksjö för lite melodifestival med Suzz och även Kim kom över. Mysig kväll, men jag saknar lite av de där galna kvällarna med utgång och dansa hela natten lång.. Får se till att fixa det!

Idag var det ju så fint väder ute att jag inte ville vara inomhus! Så det vart att gå över till Johannelundstippen och åka pulka! Så himla roligt! Man glömmer hur kul det faktiskt är att bara fara fram i backen! (Man glömmer också hur jobbigt det är att gå upp för backen igen också..) Men det var helt fantastiskt härligt att vara ute i den friska luften, känna solen i ansiktet och få skratta så mycket!



De får vi göra om!

2012-02-07
 22:29:03

Ett litet projekt

Oh, så bra det vart!
Medans jag satt och bläddrade i Slöjd-Detaljer´s  katalog vart jag inspirerad att, efter allt för lång tid, äntligen fixa till en Pedestal som jag hittade i mitt grovsoprum. Ja, ni läste rätt. Den stod där och jag såg potential i den. Så jag tog den. De enes skräp är den andras skatt, eller nått sånt!

Så här såg den ut när jag hittade den:

 

 Och när jag var färdig:

 



Och jag är så nöjd! Och inspirationen flödar inom mig. Får se vart detta slutar..

Nu ska jag göra mig iordning för sängen och imorgon är min första lediga dag efter 7 jobbdagar på raken..
Och jag ska njuta av en välbehövlig sovmorgon!

2012-02-04
 17:42:24

Kvällens första...



Men inte sista!

2012-02-03
 22:55:32

Gott LCHF-bröd!

Som en sann bröd älskare har det varit det jag saknat mest under min tid med LCHF. Visst har jag testat mig fram och hittat mig några goda brödvarianter. Men nu tror jag att jag hittat min favorit!

LCHF-bröd med lin- och solrosfrön

2 dl mandelmjöl
2 dl krossade linfrön
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
4 dl solrosfrön
250 gr kesella, 10%
6 ägg

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med smör. Häll mandelmjölet, linfröna och fiberhusket i en bunke och blanda. Tillsätt bakpulver, salt, brödkryddor och solrosfröna. Blanda runt. Häll i kesella och ägg. Rör runt ordentligt så att allt blandas och fördela den ganska kompakta degen i formen. Grädda i ca 60 min lågt i ugnen.







Grymt gott bröd som jag kan äta med gott samvete!





2012-02-02
 09:36:56

Lite uppskattning

Försöker just nu förberedda mig för en lång dag på jobbet. Det är nämligen dags för inventering. Gud, så kul! (Försöka går ju..) Nä, jag ska klaga, jag börjar ju inte jobba förrän kl 12. De finns ju dem som har varit där sen 7 tiden i morse. Men jag lär ju inte vara hemma igen förrän vid midnatt nån gång..

Men igår fick jag faktiskt ett litet pris från jobbet!



2 biobiljetter!
Och för mig som älskar att se film på bio är detta ett perfekt sätt att tacka för "ett kanonjobb"!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!