2011-10-31
 22:30:42

NEJ!



Vad är detta?! Ska hon gå och bli sjuk nu?!
Fan också...

2011-10-30
 21:55:14

Picasa

 Håller på att leka lite med ett nytt program jag laddat ner. Nu är ju jag inte ett dugg tekniskt lagt men det är kul att lära sig lite nytt =)

2011-10-30
 21:36:40

Nu har jag att läsa!

För ungefär 1 vecka sedan var jag med mamma och syrran i kista och kolla runt lite. Och läslus som jag är kan jag inte låta bli att gå in på bokakademin. (syrran var lite mindre glad..) Där ialla fall, såg jag den nya boken från Johan Theorin, Sankta Psyko. Och jag ville läsa den! Och nu råkar jag ha sådan tur att mamma är tillsammans med Tato. En man som jobbar inom bokbranschen. Och idag fick jag, inte bara Sankta Psyko utan också de 3 föregående böckerna! Helt överlycklig! Lite härlig höst läsning i mörkret passar mig perfekt!




Tack Tato!!

2011-10-29
 20:43:38

Tallinnkryssningen

 Det var riktigt skönt att komma iväg. Jag, syrran, mamma och Yvonne (mamma´s bästis) gick i onsdags ombord på Baltic Queen som skulle ta oss till Tallinn. Som ni kanske mäkte av mms inläggen vart det för min del fest första kvällen. Dessvärre drack jag tequila, min svurna fiende.. Men jag överlevde, dock med några hjärceller mindre. Men jag kommer nog inte att sakna dem ;)

Väl i Tallinn gjorde vi vår vanliga runda,
1) Köpcentret - där vi hittade lite dekorationer till Halloween festen på lördag till riktigt bra pris!
2) McDonald´s - Jag lovar att aldrig mer fuska med denna diet. Har aldrig haft sån magknip tidigare!
3) RIMI - Vår Favorit! Kan gå omkring där flera timmar, runt och runt igen! Dock var det ju här som mitt magknip satte igång på allvar, så de enda jag sprang fram och tillbaka ifrån var toaletten..



På tunnelbanan på väg till färjan



Lite spel vart det!



Även lite Bingo =)



Nästa kryssning blir den 29 feb 2012. Mamma fyller 45 den 1 mars ochh vi tänkte samla ett gäng och åka iväg. Så anteckna datumet, ta ledigt från jobbet och följ med på ett äventyr!

2011-10-28
 19:37:32

Fixar mig en spakväll här hemma. Med vin o...

foto0355 (MMS)

Fixar mig en spakväll här hemma. Med vin och allt =)

2011-10-26
 21:43:26

Fest hos Mange!

foto0354 (MMS)

Fest hos Mange!

2011-10-26
 16:27:54

Det är himmelskt gott att synda!!

foto0353 (MMS)

Det är himmelskt gott att synda!!

2011-10-25
 19:38:19

Tisdag

Nyss hemkommen från jobbet. Och är hur trött och seg som helst!
Det har varit en lång dag på jobbet. Löningsdag samt medlemserbjudande med 20% rabatt på jackor! Det vart en del att göra, vilket är kul trots att det gör en trött. Det håller även på att hända lite på min avdelning också som är så spännande!! Hoppas verkligen att det blir av! 

Borde väl iegentligen gå ner till källarn och hämta upp weekendväskan. Imorgon avgår båten som ska föra oss till Tallinn! Har inte ens börjat planera packningen.. Men ska ju bara vara borta till på fredag, hur mycket behöver man iegentligen?! (kommer troligtvis få panik imorgon då min 3 par skor inte får plats...) Något som däremot är packat är, håll i er nu, min gymbag!! Jag ska till gymmet imorgon för första gången sen mars. Och jag ska dit med Pauline så jag kan ju inte avboka. Kommer ha sån träningsvärk.. Men hoppas kunna ta mig iväg och få igång träningsschemat igen. Det behövs!

Men istället för att sätta igång med alla borden och måsten, ligger jag i sängen och fuskar lite med dieten. Fast bara lite för så många gram kolhydrater innehåller den inte!


Grymt god är den dock! Kesella hallon, Mums!


2011-10-24
 21:23:55

Äkta kärlek!

Kom in ett så gulligt par i butiken idag! Frugan var på jakt efter ett par skinhandskar som vi hade annonserat i dagens DN. Riktigt bra erbjudande måste jag medge! (kan ju passa på att göra lite reklam för Stadium ;))
Ett par Race Marine skinvantar av 100% getnappa. Pris fram till söndag 99:- Annars 299:-



Men åter till detta söta par. De var väl i 75 års åldern och kommer in och frågar om dessa vantar. Jag visar dem vägen och mannen säger:
-Det blir jag som betalar för dessa.
-Jasså, någon speciell anledning till det?
Frågar jag.
- Ja, vi firar årsdag av våran förlovning. Säger han och ler.
- Och i år kom jag billigt undan! Mannen och frun tittar på varandra och skrattar ett sånt där gulligt, intim skratt.
- Vi förlovade oss 1964. Fortsätter han till mig med ett leende på läpparna.
Och jag frågar: - Har ni några tips på hur man får ett förhållande att hålla så länge?
- Hitta en som har samma intressen som du.
- Att ni har roligt tillsammans.
Tillägger frun.
- Och samma värderingar, så ska du se att det andra ordnar sig! Avslutar mannen.
De betalar, tackar för sig, tar varandra i handen och går.
Så himla söta!!

Nu ska jag bara hitta mig en man son delar mina intressen, får mig skratta och delar mina värderingar!
Nån som har någon idé om var jag ska leta?
För där jag varit finns de i alla fall inte ;)

2011-10-23
 21:17:19

Så har även denna helg gått

Det är söndagkväll och jag ligger i sängen med min onepiece, tänkte se filmen The Reader på 4:an.
Helgen är redan över men jag har ju en händelserik vecka framför mig. På onsdag blir det en Tallinkryssning (igen?!) och det innebär att jag bara jobbar Mån & Tis, samt helgen. Men ändå, tror att veckan kommer att flyga fram. I fredags var det ju dags för en återsamling av outlet gänget! Det var kul att träffa dem igen och kul att gå ut! Minns inte sist jag var ute! Dock vart det ju lite fusk med dieten, lite öl och cider. Men det var det värt!

Idag känns det som jag inte suttit still över huvud taget. Åkte till solna för att möta upp Sofie och hämta lite saker jag glömt hos henne. Vidare till kista där jag och Nettis strosat runt. Vi hittade äntligen våran lowcarb pasta, YEAH!! Sen hem hit, äta lite LCHF-pizza som ni kanske märkte. Vi bokade och köpte Rihanna biljetter!! Så den 2 november kommer vi befinna oss i globen och lyssna på henne fantastiska låtar!! LÄNGTAR! Så på väg till Viksjö hämtade vi ut biljetterna! Vi åkte till Viksjö för att se innebandy matchen mellan Bele och Lidingö. Belegrabbarna vann med 4-2. Bra kämpat grabbar!!



2011-10-23
 15:33:50

Lchf pizza! Ser ni vilken sida som är Nett...

foto0352 (MMS)

Lchf pizza! Ser ni vilken sida som är Nettis? ;)

2011-10-21
 19:26:38

Dagens ilandsproblem

"Jag måste bajsa och nagellacket har inte ens torkat!"

2011-10-21
 09:25:06

Det tror jag också =)

foto0351 (MMS)

Det tror jag också =)

2011-10-19
 20:34:38

Mums! Har redan tagit mig en bit.. =)

foto0349 (MMS)

Mums! Har redan tagit mig en bit.. =)

2011-10-19
 18:57:05

Skitlistan

När jag läste detta i söndags hemma hos Pauline garva jag som en tok! (Och började hosta så pass att jag höll på att dö!) Och jag måste bara dela med mig av detta. Jag tycker det är kul, kanske inte alla. You have been warned.

Det är skillnad på skit och skit!

  1. Fantomsjua
    Du vet att du har skitit. Det finns skit på papperet men inget i muggen. Ibland kallas den för ”Torpedskiten” av dem som hör plasket.

  2. Teflonkabeln
    Glider ut så snabbt och lätt att du inte ens märker det. Det finns inte ett spår på papperet, utan du måste kolla i muggen för att vara säker på att du skitit överhuvudtaget.

  3. Kletskiten
    Samma konsistens som tjära. Lämnar permanenta märken i muggen och du torkar dig 18 gånger utan att bli ren. Det slutar med att du ger upp och stoppar papper i kalsongerna för att inte skita ner dem.

  4. Luringen
    Du är klar, torkar dig och är precis på väg att ställa dig upp när du inser… att det kommer MER!

  5. Spräck-en-ven-i-pannan
    Skiten som fick Elvis att kasta in handduken. Den kommer inte förrän du är svettig, skakande och alldeles blå av all ansträngning.

  6. Viktväktarn/Fullständig tömning
    Du skiter så mycket att du tappar 10 kilo mer än du tidigare ätit. Viss oroskänsla infinner sig om avsaknaden av vissa organ.

  7. El pronto
    Du får maximalt vara inom en 10 sekunders radie av muggen. Inträffar inte allt för sällan innan man får ner byxorna. Önskeläge: Ensam hemma

  8. King Kong-skiten
    Den är STOR, så stor att det är tveksamt om den kan spolas ner utan att bli delad (normalt går det med en klädhängare). Vanligtvis skiter man en sån här när man är hos någon annan. Kan föregås av en 5:a och/eller en 11:a

  9. Mollbergaren
    Skiten som alltid gör magplask och skvätter ner hela häcken. Även den del av skjortan som hänger ner bakom.

  10. Mörthuvudet
    Du sitter där, jäkligt skitnödig, fiser ett par gånger men skiter ändå inte. Känns som on den ligger i loppet. En potentiell 5:a.

  11. Cementskiten
    När du väl börjat skita önskar du att du fått en ryggmärgsbedövning. Ungefär som att föda ett sjölejon. Fullvuxet.

  12. Ormskiten
    Rätt mjuk, ungefär lika stor som tummen men minst en meter lång. Den har potentialen att bli en 2:a.

  13. Korkskiten, även kallad ”Flytaren”
    Du spolar tre gånger och den är fortfarande kvar. Herregud, hur blir man av med den, den är fanimej osänkbar. Naturligtvis inträffar denna skit alltid hemma hos någon annan.

  14. Den Mexikanska skiten, eller Montezumas hämnd
    Det är som att skita sulfat. Låt absolut ingen svett rinna mellan skinkorna de närmaste dagarna. Det är inte riktigt säkert att börja äta förrän häcken slutat svida. (Det är så mexikanerna vet att de är hungriga.)

2011-10-19
 18:46:17

Oohhh, detta mörker!

Den sista veckan har jag känt mig så trött, orklös och ja, tråkig. Det har varit fördjävlig rent ut sagt. Och inte lär det väl bli enklare när vi går in i den mörkaste av årstider..

Idag har jag dock hunnit med lite medans energin fortfarande fanns. Vakna strax efter 8 och fick mig en fixidé om att möblera om sovrummet. Sagt och gjort, när jag var färdig ringde jag Nettis och mötte upp henne och mamma i kista. Där hittade jag low-carb bröd samt choklad!! Mamma var så gullig och köpte de till mig. De ska ha pasta också, dock var den slut just nu men den ser jag fram emot att smaka!




Nu försöker jag hitta orken att gå till köket och fixa lunchen till imorgon.
Eftersom jag ska på ytterligare ett jobbmöte imorgon mellan 11-15 vet jag inte hur lunchen kommer att serveras. Men får väl baka scones att ta med mig. =)

Har även kommit underfund med att det kommer nog bli lite fusk på denna diet under kryssningen nästa vecka. Men ska verkligen försöka att hålla fusket nere på ett minimum.

Nä, lite sconesbakande kanske...

2011-10-13
 06:39:15

usch..

Att gå upp kl 6:00 när jag iegentligen skulle ha börjat kl 12:00 är ingen favorit direkt. Jag är ingen morgon människa och att man dessutom ska iväg på möte som involverar rollspel gör mig dessvärre inte på bätttre humör. Jag gillar inte att spela upp olika scenarion framför publik. Även om de är mina kollergor.
Nä, usch vad jobbigt.

Men det är väl bara att gå in där och köra.

2011-10-12
 20:19:51

Min kväll

Det är onsdagkväll och vi vet alla vad det betyder; MIN TV:KVÄLL!! =)
Och denna gång har jag fixat lite gott, nämligen glass. Förra helgen när jag skulle hem till Cicci för en filmkväll såg hon en glass på Ica som vi får äta! (Hon går också på denna diet) Och ni ikväll har jag testat den.



Och den fick helt klart godkänt. Nu är inte jag världens glassfanatiker men den var god. Jag hade på lite grädde för att få upp fetthalten lite och sen lite björnbär på det.



(Riktigt dålig bild men batteriet på kameran är urladdat så fick använda kameran i datorn..)

Nu Bonde söker fru!

2011-10-12
 09:54:45

Lediga onsdag!

Då har man haft tvättstugan sedan 7:00 imorse. Ingen ro och vila här inte!

Har precis avnjutit en jättegod lchf frukost! Jag bakade bröd, de där "ostbullarna" jag skrev om tidigare, men nu hade jag dessutom i 1½ msk krossade linfrön. Vart så mycket godare! Smakade precis likadant som vanligt bröd.

Idag har jag tänkt att ha en storrensning av min garderob. Rensa bort allt skräp som bara ligger där. Samt lägga sommarshortsen i källaren så slipper de ta plats. Kommer nog bli en del som försvinner...
Återkommer mer om det senare!

Nu åter till tvättstugan!

2011-10-11
 08:40:48

Skansen 120 år

Hade jag varit ledig idag hade jag åkt till Skansen!
De firar 120 år och har Invigningsdagsfirande på Skansen med jubileumspris 1 krona i inträde!
Tänk vad härlig att vandra omkring på skansen i perfekt höstväder!

2011-10-10
 08:28:36

Bröd!

Vem sa att man inte får äta bröd när man går på LCHF?
Det får man! Bara det inte görs på mjöl. Har precis ätit ett jättegott bröd som jag fick receptet på av Pauline igår. Jag har namngett dem "Ostbullar". Hur goda som helst!



Så här gör du dem:

2 ägg
3 msk philadelphila ost
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost

Vispa ihop dessa ingredienser och bred ut några klickar på en plåt. In i ugnen i ca 12 min på 175 grader.

Jag äter mina med philadelphia ost och skinka på.
Ända sen jag startade denna nya livsstil har jag ätit nybakat nästan varje morgon.
Vilken lyx!

2011-10-09
 22:01:07

Resultat!

Har varit iväg på invägning hos Pauline. Och den här diet börjar visa resultat!
På 2 veckors tid har jag förlorat 1,9 kg och jag mår hur bra som helst. Eller som syrran sa; "Man känner sig så fräsch på den här dieten!" Och det gör man verkligen! Rensar kroppen på sockerberoendet och mår toppen!
Nu är jag redo för en ny vecka och vad den har att komma med! Ska försöka hinna med lite mer motion bara. MEN det är ju så svårt att ta sig upp på morgonen! Speciellt nu när det är så mörkt på de tidiga timmarna.. Men mitt nya motto ska bli som Dolph Lundgren; "NO EXCUSES"

2011-10-09
 17:20:27

Söndag

Idag är en Jessidag. Jag gör bara det jag känner för. Har gått klädd i mjukisdräkt hela dagen, latat mig i soffan med klyschiga romantiska filmer som Love Actually och snart kommer Dagboken-Jag sökte dig och fann mitt hjärta att visas på min tv. Jag vet inte varför men jag var på humör för lite romantik. Även om det nu bara är på tv:n. Så fram med den allt för mörka chokladen, tända lite ljus och näsdukarna - för här kommer det att gråtas!

2011-10-08
 15:06:40

Det är LÖRDAG!

Vakna av väckarklockan som ringde vid 8:00 imorse. Lite tufft att kliva upp då man gick och la sig vid 2:00 tiden i natt.. Men hade en riktigt trevlig kväll med tjejerna och det vart många skratt! Så det var det lätt värt =)

Fixade iordning lite frukost, fick bli lite snabbfixat leverpastej, ost och ägg. Det är lite jobbigt att fixa frukost när man inte riktigt har tid men det gick bra ändå. (Lever ju nu enligt LCHF dieten)

Sen ringer pappa och då var det bara att sätta igång. Min allra finaste ägodel, båten Amber, skulle upp på land för vintern. Pappa och Granaten (en ytterst hjälpsam vän från båtklubben) åkte till varvet medans jag och syrran tog båten. Eftersom vi visste att det skulle ta ett tag för dem att fixa allt tog vi oss en liten båttur. Och vädret var perfekt! Solen sken, det var vindstilla och knappt några båtar ute. Även om det var lite ruggigt (men som tur var hade vi rätt kläder på oss) var det underbart! Och sen mötte vi upp pappa och granaten, tog upp båten och med hjälp av några starka män på varvet hamnade båten på plats! Jag älskar verkligen båtlivet och människorna i det. Alla hjälper alla och allt känns så självklart. Nu längtar jag till våren igen!

Nu sitter jag i soffan (ovanligt vaa?!) och har precis avnjutit en LCHF vänlig pizza. Utsökt!



Ikväll lutar det åt en filmkväll hemma hos Cicci.

Hörs snart igen!

2011-10-08
 11:30:58

Då var den uppe.. Tack för denna säsong!

foto0346 (MMS)

Då var den uppe.. Tack för denna säsong!

2011-10-05
 08:41:16

Powerwalk längs stranden! Bra start på mor...

foto0342 (MMS)

Powerwalk längs stranden! Bra start på morgonen!! =)

2011-10-02
 22:35:59

Rosa Oktober

Oktober är nu här. Det är höst. På gott och ont.
 Men en del av de goda är att oktobermånad är rosa. Rosa till förmån av bröstcancerforskningen. I år är det 9:e året i rad som sverige förvandlas rosa, ett sätt att uppmärksamma att 15-20 kvinnor varje dag får diagnosen bröstcancer och att vi alla kan hjälpas åt att finansiera bröstcancerforskningen. Och på så sätt se till att fler överlever.

För 2 år sedan dog en underbar kvinna, som jag känt i princip hela min uppväxt, i denna sjukdom. Det är för henne och för alla andra som drabbas som jag kommer göra det jag kan för att föra forskningen framåt.

Jag kommer skänka en peng. Och ha färgen rosa på bloggen månaden ut.
För Eva, och alla andra.

2011-10-02
 09:26:26

Lchf frukost! Its tha skit!

foto0339 (MMS)

Lchf frukost! Its tha skit!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!